1

24/1/16

H καλύτερη καρμπονάρα.

 H καλύτερη καρμπονάρα    simplynaturallyyou.blogspot

 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
75 γρ. πανσέτα σε κύβους
250 γρ. σπαγγέτι
2 αυγά και 1 κρόκος
25 γρ. τριμμένο πεκορίνο
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζεστάνετε δυο βαθιά πιάτα (αυτά στα οποία θα σερβίρετε την καρμπονάρα σας), είτε βάζοντάς τα για λίγο στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, είτε γεμίζοντάς τα με καυτό νερό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε ολόκληρη την σκελίδα του σκόρδου και τηγανίστε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τη από το τηγάνι και πετάξτε τη. Προσθέστε στη συνέχεια, τους κύβους της πανσέτας και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, με προσοχή όμως, για να μη σας καούν στις άκρες.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια ώστε να γίνουν al dente. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με τον κρόκο και μετά προσθέστε το πεκορίνο και το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας. Προσθέστε άφθονο μαύρο πιπέρι.
Αφού βράσετε τα μακαρόνια, θυμηθείτε να κρατείσετε στην άκρη ένα φλυτζάνι από το νερό τους και στραγγίξτε τα καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα στο τηγάνι μαζί με την πανσέτα. Ανακατέψτε επιμελώς για να φτάσει το λίπος του χοιρινού σε κάθε ένα από τα μακαρόνια σας.
Βγάλτε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίξτε μέσα τα αυγά με το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε καλά. Όταν θα αρχίσει να αποκτά «σώμα» η σάλτσα σας και να ενώνονται τα συστατικά της, προσθέστε το νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια, για να αραιώσει λίγο το μίγμα της μακαρονάδας σας. Ανακατέψτε ξανά και χωρίστε τα φαγητό σε δυο μερίδες που θα μοιράσετε στα δυο πιάτα που ζεστάνατε αρχικά. Προσθέστε την παρμεζάνα που έχει περισσέψει και καταναλώστε το πιάτο το συντομότερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :