Το πιο τέλειο ραβανί από τον Στέλιο Παρλιάρο. Διαβάστε βήμα βήμα τη συνταγή για το τέλειο ραβανί από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Διαβάστε το Ραβανί του Στέλιου Παρλιάρου:
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 20 – 30 λεπτά
Υλικά για 9 περίπου μερίδες:
Εκτέλεση:
- 6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 140 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. νερό
- 30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση)
1.Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους από τα αυγά με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 23 x 23 εκ.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 20 – 30 λεπτά.
Σιρόπι:
1. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (μετρώντας από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό (δηλαδή και τα δύο ζεστά).
Tips
Μπορούμε να προσθέσουμε 50γρ. ινδική καρύδα στο μείγμα του σιμιγδαλιού.
Αν θέλουμε βάζουμε στο σιρόπι και 200 γρ. λικέρ μαστίχας ή λιμοντσέλο.
Αν προσθέσουμε 80 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης στο μείγμα του σιμιγδαλιού, θα γίνει πράσινο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου