Το κυριότερο μέρος και αυτό που κάνει την διαφορά είναι η σάλτσα του βερίκοκου,που θα δώσει την τέλεια γεύση στο χοιρινό σας.
Για τη σάλτσα βερίκοκου:
- 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
- ½ ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (και τα ξηρά είναι το ίδιο)
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon Maille Originale
- 1 φλ. νερό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες του χοιρινού. Σοτάρουμε για να ζεσταθεί το χοιρινό μας και να βγάλει τα αρώματά του για 1-2 λεπτά. Το βγάζουμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος βάζουμε μέσα στη σάλτσα το χοιρινό και σβήνουμε τη φωτιά.
Η συνταγή προέρχεται από τον σεφ Ανδρέα Λαγό.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου