1

30/12/15

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ (με μαρμελάδα βερίκοκο)

To χοιρινό μπορεί να είναι ήτε ολόκληρο κομμάτι ή μπριζολίτσες ή φέτες χοιρινού.
Το κυριότερο μέρος και αυτό που κάνει την διαφορά είναι η σάλτσα του βερίκοκου,που θα δώσει την τέλεια γεύση στο χοιρινό σας.



         Για τη σάλτσα βερίκοκου:
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • ½ ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (και τα ξηρά είναι το ίδιο)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon Maille Originale
  • 1 φλ. νερό
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες του χοιρινού. Σοτάρουμε για να ζεσταθεί το χοιρινό μας και να βγάλει τα αρώματά του για 1-2 λεπτά. Το βγάζουμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος βάζουμε μέσα στη σάλτσα το χοιρινό και σβήνουμε τη φωτιά.

Η συνταγή προέρχεται από τον σεφ Ανδρέα Λαγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :