1

7/9/15

Πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο.

    Αυτή η πραγματικά σπουδαία ευκαιρία μπορεί να προκαλέσει μια πλημμύρα των συναισθημάτων μας.Ειδικές δραστηριότητες πριν και μετά την πρώτη μέρα θα δώσει στο παιδί σας αξέχαστες στιγμές και μια θετική προοπτική. Οι δραστηριότητες αυτές θα βοηθήσουν να καταλάβει νηπιαγωγείο ως επιβράβευση νέα φάση της ζωής, αντί για ένα τρομακτικό διαχωρισμό από τους γονείς:
 
  1.  Κάντε μια «Εγώ Τοιχογραφία" για να ενισχυθεί το αίσθημα του εγώ του παιδιού σας. Σε ένα μεγάλου μεγέθους κομμάτι χαρτί, φτιάχνουμε ένα κολάζ από τις ικανοτητές , τα ενδιαφέροντα, τα αγαπημένα πράγματα, τους φίλους, την οικογένεια, το σπίτι, ή τα κατοικίδια ζώα.
  2.  Προσφέρετε το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Όπως ψωνίζετε για τα σχολικά είδη, αφήστε το παιδί σας να επιλέξετε τα χρώματα και στυλ που θέλει και στο σπίτι προτείνετε  να βάλει τ'ονομά του ή να αυτοσχεδιάσει με αυτά.
  3. Δημιουργήστε ένα σημείο εκκίνησης.Βρείτε ένα σημείο στο σπίτι σας για τα παπούτσια, το σακίδιο την τσάντα του μεσημεριανού του.Ζωγραφήστε ένα αγαπημένο του σχέδιο και τοποθετήστετο στο πάτωμα.Θα γίνει το σημείο εκκίνησης και θα ξεκινά την ημέρα του απ'αυτό το σημείο με χαρά.
  4. Κάνετε μια πρόβα. Η πρώτη μέρα δεν πρέπει να είναι μια μεγάλη έκπληξη. Προσποιηθείτε ότι είστε ο νέος δάσκαλος,κάντε ότι θα έκανε και εκείνος και διαβάστε μια ιστορία ή ακόμα ζωγραφήστε μαζί του.
  5. Οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τα βιβλία. Διαβάστε  ιστορίες με ήρωες που πάνε και εκείνοι σχολείο και αναφέρονται στις περιπετειές τους Αναφερόμενος στη γενναιότητα αγαπημένων χαρακτήρων μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας, να εντοπίσετε τις αγωνίες και να παραδειγματιστεί.
  6.  Σχεδιάστε ένα σπίτι-σχολείο  χάρτη. Δημιουργήστε μια αφίσα της διαδρομής στο σχολείο, με  φωτογραφίες και εικόνες από διάφορα σημεία του δρόμου.Αυτό βαθαίνει την κατανόηση των παιδιού σας της σύνδεσης μεταξύ σπιτιού και σχολείου.
  7.  Αναμνηστικές φωτογραφίες.Διατηρείστε ένα αρχείο με φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του παιδιού από την πρώτη μέρα του νηπιαγωγείου.Θα είναι μια βοήθεια στη πορεία της ζωής του καθώς θα βλέπει τα στάδια αναπτυξής του,τις διακρίσεις του ,τις χαρές του και φυσικά την αγαπημένη του οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :