1

11/2/16

Tέλειο κέικ σοκολάτας με ρούμι!




chocolate-bundt-cake
        Υλικά


  • 2 και ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¾ του κουταλιού του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κομμάτια ανάλατο βούτυρο συν λίγο για το τηγάνι
  • 1 και ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Για το γλάσο:
  • 1 κομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Πώς θα το φτιάξεις: 
  1. Αρχικά προθερμαίνεις τον φούρνο στους 166 βαθμούς και βουτυρώνεις ένα ταψί.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάς το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
  3. Στη συνέχεια χτύπα το βούτυρο την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Πρόσθεσε τα αυγά και στη συνέχεια την βανίλια. Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε το αλεύρι.
  5. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βάλτο στο ταψί και μετά στον φούρνο και άφησέ το να ψηθεί για 55 με 60 λεπτά.
  6. Τέλος για το γλάσο. Ζέστανε μια κατσαρόλα με νερό και από πάνω βάλε ένα πιάτο με την σοκολάτα.
  7. Μόλις αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα βάλε το βούτυρο και το κονιάκ και συνέχισε μέχρι να λιώσει τελείως.
  8. Όταν το γλάσο είναι έτοιμο, βάλτο πάνω στο κέικ, κόψε το σε κομμάτια και σέρβιρέ το αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :