Υλικά
- 2 και ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¾ του κουταλιού του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 κομμάτια ανάλατο βούτυρο συν λίγο για το τηγάνι
- 1 και ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Για το γλάσο:
- 1 κομμένη γλυκόπικρη σοκολάτα
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- Αρχικά προθερμαίνεις τον φούρνο στους 166 βαθμούς και βουτυρώνεις ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ χτυπάς το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
- Στη συνέχεια χτύπα το βούτυρο την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πρόσθεσε τα αυγά και στη συνέχεια την βανίλια. Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε το αλεύρι.
- Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βάλτο στο ταψί και μετά στον φούρνο και άφησέ το να ψηθεί για 55 με 60 λεπτά.
- Τέλος για το γλάσο. Ζέστανε μια κατσαρόλα με νερό και από πάνω βάλε ένα πιάτο με την σοκολάτα.
- Μόλις αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα βάλε το βούτυρο και το κονιάκ και συνέχισε μέχρι να λιώσει τελείως.
- Όταν το γλάσο είναι έτοιμο, βάλτο πάνω στο κέικ, κόψε το σε κομμάτια και σέρβιρέ το αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου