Φτιάξτε ένα φανταστικό κέικ που θ'αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγών
- 5 ασπράδια αυγών
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες ή ελαφρύ
- 1 κιλό πραλίνα (εννοούμε το άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ και όχι τη γαλλική πραλίνα, που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια)
Εκτέλεση
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγών
- 5 ασπράδια αυγών
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες ή ελαφρύ
- 1 κιλό πραλίνα (εννοούμε το άλειμμα για το ψωμί που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ και όχι τη γαλλική πραλίνα, που είναι μια κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια)
Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια κουτάλα (κατά προτίμηση μαρίζ, που είναι εύκαμπτη και κάνει καλή ομογενοποίηση). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και τη λιωμένη κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία στρογγυλά, αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Καλύπτουμε το ένα κέικ με πραλίνα, τοποθετούμε από πάνω του το δεύτερο κέικ, το αλείφουμε και αυτό με πραλίνα και καλύπτουμε με το τρίτο κέικ. Τέλος, απλώνουμε επιπλέον πραλίνα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά του γλυκού.
πηγή: http://www.steliosparliaros.gr/keik-kai-mpiskota/keik-me-sokolata/cake-gemisto-me-pralina/
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου