Σπανακόπιτα με φέτα
Υλικά
Για 6-8 άτομα800 γραμμάρια σπανάκι ( καθαρισμένο και πλυμένο)
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ( ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ( τριμμένο στον τρίφτη )
350 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
8 φύλλα κρούστας εμπορίου
Εκτέλεση
Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το ωμό σπανάκι. Το σπανάκι πρέπει προηγουμένως να το έχουμε πλύνει καλά και να το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα - ένα.
Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.
Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (2 σκάλα) για 45 λεπτά περίπου.