1

30/12/15

Η καλύτερη Βασιλόπιτα κέικ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη βασιλόπιτα
    • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
    • 400 γρ. ζάχαρη
    • 3 αβγά
    • 150 γρ. πορτοκάλι χυμό
    • 150 γρ. γάλα
    • 350 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
    • 100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
    • 50 γρ. καρύδι, τριμμένο
    • 20 γρ. ξύσμα λεμόνι
    • 20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
    • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 2 γρ. αλάτι
    • 25 γρ. λικέρ αμαρέτο
    • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για τη βασιλόπιταΚοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
    Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
    Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ⁰C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.
    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
    H συνταγή είνα απο τον σεφ Γιάννη Λουκάκο.
    Είναι εξαιρετική και δοκιμασμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :