1

4/9/15

Μηλόπιτα με ζύμη μπισκότου

       

 


  • Για τη ζύμη μπισκότου
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση μήλου
  • 5 μήλα
  • 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα για το σερβίρισμα
  Εκτέλεση
 Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, το καρύδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα πασπαλίζουμε με την ψιχουλιαστή (crable) ζύμη. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή ζύμη (μοιάζει με βρεγμένη άμμο).
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45', μέχρι να ροδίσει καλά.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά