1

30/8/15

Ξεκίνα την ημέρα σου σωστα

   Ξεκίνα την ημέρα σου σωστά. ξεκινα την ημερα σου σωστα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται,έτσι  γιατί να  μην προσπαθήσεις να την κάνεις όσο καλύτερηγίνεται;Μόλις ανοίξεις τα μάτια σου και πριν ακόμα σηκωθείς από το κρεβάτι,οργάνωσε στη σκέψη σου τα πράγματα που έχεις να κάνεις στη διάρκεια της ημέρας. Αφού ετοίμασες την 'λίστα',είναι ώρα να σηκωθείς.
Βήμα 1ο
Πολλοί άνθρωποι ξυπνάνε πριν ακόμα χτυπήσει το ξυπνητήρι,αλλά αν το δικό σου είναι "απενεργοποιημένο" τότε σήκω χωρίς αναβολή με την πρώτη ειδοποίηση.Είναι χαμένος κόπος να το καθυστερείς.Γι'αυτό ξέχνα τις αναβολές.
Βήμα 2ο
Σιγουρα το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν σηκωθείς από το κρεβάτι,είναι ένα μεγάλο ποτήρι νερό.Ο οργανισμός στη διάρκεια της νύχτας αφυδατώνεται.Δώσε λοιπόν την ενυδάτωση που του χρειάζεται.Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις στο νερό μισό στυμμένο λεμόνι ή δυό κουταλιές της σούπας τζελ αλόης.
Βήμα 3ο
Ανοίγουμε τα παράθυρα να φρεσκάρουμε τον χώρο με οξυγόνο.Το πρωινό φως με το οξυγόνο θα ξυπνήσει και θα  σε αναζωογονήσει.
Βήμα 4ο
Τρώμε ένα καλό πρωινό.Βασική προϋπόθεση στο ξεκίνημα της ημέρας μας είναι να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό μας,να του δώσουμε τα απαραίτητα καύσιμα για να αντέξει.Ψωμί ολικής ή φρυγανιές με βούτυρο και μέλι,μαζί με ένα χυμό και τέλος το υπέροχο καφεδάκι μας,είναι ιδανικός συνδιασμός.
Βήμα 5ο
Ασχολούμαστε με τον εαυτό μας.Τα πρώτα λεπτά της ημέρας σίγουρα μας ανήκουν γι'αυτό τα αφιερώνουμε σ'εμάς.Κάνε ότι σ'ευχαριστεί.Μπορείς να ακούσεις την αγαπήμένη σου μουσική,μπορείς να κάνεις μια δεκάλεπτη γυμναστική ή λίγο να χαλαρώσεις.
Βήμα 6ο Έχεις αφήσει τα πιάτα άπλυτα από το βράδυ της προηγουμένης ημέρας; Αφού φας πρωινό και χαλαρώσεις, ασχολήσου λίγο με το νοικοκυριό έτσι ώστε να μην αγχωθείς μετά τη δουλειά και να έχεις την ημέρα ελεύθερη σε περίπτωση που προκύψει κάποια πρόσκληση για έξοδο. Άλλωστε, η δραστηριότητα θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις για τα καλά κα να ξεκινήσεις την ημέρα σου παραγωγικά!
Βήμα 7ο
Δεν είναι μυστικό πως οι άνθρωποι σε αρκετές περιπτώσεις κρίνουν από την εμφάνιση, γι΄ αυτό αφιέρωσε λίγα λεπτάκια από το χρόνο σου για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Μια προσεγμένη εμφάνιση θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφα και θα ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου. Φρόντισε να ξυπνήσεις 10 λετπά νωρίτερα για να ντυθείς, να φτιάξεις το μαλλί σου και να μακιγιαριστείς με natural πρωινό μακιγιάζ που θα αναδείξει τη φυσική σου ομορφιά και φωτίσει το πρόσωπό σου.
Βήμα 8ο
Ξεκίνα νωρίς για τη δουλειά έτσι ώστε να μην αγχωθείς. Είτε πας στη δουλειά με το αμάξι, είτε με συγκοινωνία, πιθανότατα να βρεις κίνηση στο δρόμο ή κάτι να πάει στραβά. Για να μη τρέχεις τελευταία στιγμή και να μην αγχώνεσαι πώς θα καταφέρεις να «πετάξεις» για να είσαι στην ώρα σου, φρόντισε να υπολογίζεις πάντα ένα δεκάλεπτο ασφαλείας.